Новини: Информация около „Колелото на времето“

И така, титаничният мързел взе да ме напуска и е време за някой нови и не толкова нови новини около „Колелото на времето“.

Беше показана оригиналната концепция за корицата направена от покойният Darrell K. Sweet:

За илюстратор на корицата беше избран Michael Whelan, един от най-добрите фентъзи художници на нашето време. Картината създадена от него не е базирана на оригиналната концепция, но по нищо не и отстъпва:

За разлика от българските издания при оригиналните издания на Tor се вижда цялата картина, като на предната корица липсват всякакви рамки и картината продължава без прекъсване по гърба и задната корица на книгата.

Ето как всъщност ще изглежда предната корица на книгата (в оригиналното издание):

Интересно описание на процеса на създаване на корицата (автоматичен превод) може да бъде намерено на сайта на издателят.

Освен кориците беше пусната и част от прологът (автоматичен превод) и коричният текст:

Съдържа спойлери: Коричен текст ИзбериПокажи

В момента Брандън Сандерсън приключва четвъртата си редакция на книгата (статусът на сайта му показва 79%, но в последни време той не е така редовен в обновяването на тези статуси, както в миналото). Той планира да направи седем или осем редакции преди завършеният продукт. Преди време броят на планираните редакции беше 12, но в момента редактирането тече по-бавно, т.е. отделя се повече време на една редакция и за това броят им вероятно ще бъде по-малък. Очаква се следващите редакции да минат по-бързо от тези до този момент, вземайки предвид необходимото време за пред-печат и печат останалите 3 или 4 редакции трябва да приключат в следващите три месеца, което е двойно по-бързо от досегашните 3 и половина за около половин година. При всички положения не очаквам обявената дата да бъде преместена (но се надявам, ще бъде чудесен коледен подарък).

Книгата излиза на 8 Януари 2013 година – можете да направите предварителна поръчка от Amazon, само не забравяйте, че може да се наложи да си освобождавате книгата от митницата :(.

This entry was posted in Книги, Новини, Поредици and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.