Корици: The Alloy of Law

Корица на The Alloy of LawTor публикуваха корицата на новата книга на Брандън Сандерсън – The Alloy of Law. Действието на книгата се развива в света на Мългороден.

Резюмето съдържа малки спойлери от Мъглороден. Преводът не е особено добър, но можете да прочетете оригинала малко по-долу.

Триста години след събитията от трилогията Мългороден, Скадриал (Scadrial) е на ръба на съвременността с железници подпомагащи каналите, електрическо осветлени по улиците и домовете на заможните, и първите стоманени небостъргачи състезаващи се към облаците.

Келсаър (Kelsier), Вин (Vin), Еленд (Elend), Сейзед (Sazed), Дух (Spook) и останалите сега са част от история – или религия. Но дори докато науката и технологията достигат нови върхове, старите магии – Аломантия и Ферохимия продължават да играят роля в този прероден свят. Навън, в граничните земи, познати като Roughs, те са важен инструмент за смелите мъже и жени опитващи се да въведат ред и справедливост.

Един такъв е Уаксилиум Лейдрайън (Waxillium Ladrian), рядък Двойно-роден (Twinborn), който може да Тласка метали с Аломантията си и да използва Ферохимия за да става по-лек или по-тежък по свое желание. След двадесет години в Roughs, Уакс (Wax) е принуден, от семейна трагедия, да се върне в метрополията Елендел (Elendel). Сега той, с нежелание, трябва да остави своите оръжия и да приеме задълженията и званията наложени върху главата на благороден дом. Или поне така мисли той, докато не научава по трудният начин, че именията и елегантните уличи обкръжени с дървета на градът могат да бъдат дори по-опасни от прашните полета на Roughs.

За да видите оригиналът натиснете бутонът „Покажи“.

Съдържа спойлери: Оригинално резюме ИзбериПокажи

За съжаление книгата излиза чак на есен, а кой знае кога и дали ще я преведат.

This entry was posted in Автори, Игри, Новини and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.