Биография

Ето кратката ми визитка:

Име: Калоян, но в Интернет пространството предпочитам ника си – ShaMan-H_Fel
Начало на пътя: 1983 г. или поне така ми казват
Занятие: Софтуерен инженер – или поне така твърди Шефа
Други сайтове: blog.pvalley.info – но там пиша по-рядко дори от тук :).
Хоби: – освен работата, май е очевидно – огледайте се наоколо.
Няколко думи за мен: Исках да кажа от кога чета фентъзи, но установих, че не мога да назова точната година. Това което мога да кажа е кога започнах да чета – 1991 година. Да тогава бях завършил 1ви клас. Първата книга, която помня, че съм прочел е „През пустинята“ (Durch die Wüste) на безсмъртния Карл Май. Първото фентъзи, което съм прочел е вероятно някоя книга-игра. Това което ме запали по фентъзи бяха втората и третата част на Белгариада (The Belgariad) на Дейвид Едингс (David Eddings) взети от сестра ми от една квартална библиотека. Първото фентъзи което си купих беше „Първото правило на магьосника“ на Тери Гудкайнд (Terry Goodkind). Другото е история.
Любимо фентъзи: „Колелото на Времето“ (The Wheel of Time) от Робърт Джордан (Robert Jordan)
Любопитен факт: Когато имам време обичам да форматирам текста който пиша, даже прекалено – като например тази страница 🙂 🙂 :).

2 Responses to Биография

 1. Жоро says:

  Здравей, казвам се Жоро, имам интереси във фентъзито от над петнадесет години написал съм доста разкази, в момента ги пускам по блогове по отделни цикли – цикъл „Хейвън“, цикъл „Миранда/Слейър’ Цикъл „Ничия Земя.“ Някои са завършени, други са полуготови . интересувам се много от митология и религия. Ще съм ти благодарен ако ми дадеш съвети как да направя блога който съзададох днасе по-атрактивен. Също ще те помоля да ме включиш в списъка на българските фентъзи сайтове.
  Ако те интересава на 32 години съм, и съм полупрофесионален историк.

 2. ShaMan-H_Fel says:

  Здравей Жоро,

  Съвети едва ли мога да ти дам, както можеш да видиш, моят блог не е активен от доста време, пък и не мисля, че някога е имал кой знае колко редовни посетители. Списъкът е далеч от изчерпателен и с радост бих те включил, но не си оставил връзка към сайта си.

  Поздрави

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.