Пародия: Lesbian Vampire Killers

Писна ли ви от вампири, истории с вампири, юноши (това според мен е българското съответствие на teenager) влюбени във вампири, вампири, които не пият човешка кръв, защото не знам какво си. Сега вампирите са на мода, даже малко се прекалява. Наскоро срещнах словосъчетанието фенпири, което видно е комбинация от фен (т.е. почитател) и вампир. Брррррррр, писна ми!

Ето за това се изкефих много когато случайно попаднах на Lesbian Vampire Killers. Това, което ме запали бяха трейлърът и едно видео ревю.

Филмът е доста забавна пародия. Вампирите са напълно стереотипни, боят се от кръста, светената вода им действа като киселина, обезглавяването и промушването с кол ги убиват. Даже не е необходимо килът да е заострен. Е да, всички вампири са жени и са лесбийки, но това май става ясно още от заглавието :).

Актьорите, явно имат опит с комедийният жанр и поне за мен изглеждаха убедително. Е все пак, доколкото убедително могат да бъдат в пародия :). Пък и аз не съм голям разбирач, така че не ме съдете ако вие не мислите така.

Ефектите са прилични. Обикновено при този тип филми, те са най-долно качество. Не че в този са кой знае колко добри, но поне не изглеждат нелепо. Смъртта на вампирите е забавна, няма огън, пепел или някакви светлинни ефекти. Вампирите просто се пръскат и оплискват всичко в някаква бяла слуз. Всяка смърт е леко различна, така че ефекта няма да ви подразни с повторението си. Повечето ефекти са прости монтажи – забързване и забавяне, но са направени много стилно. Анимираните ефекти (разни светкавици, бълбукаща кръв, възкресяване на вампир) са на средно ниво и не дразнят окото (освен може би бълбукащата кръв, но това може и да е нарочно).

Озвучаването на филма е над средното. Дори бих използвал определението добро. Музиката е използвана умело, акцентирайки върху търсеният ефект от сцената. В добавка, ефектите са използвани на място и не стоят самоцелно.

Историята е напълно клиширана и умело пародирана. Двама приятели, останали без пари, решават да отидат на ваканция. Хвърлят стреличка от дартц към картата на Великобритания и попадат в селото, от което произхождат предците на единият от тях. Предтечата е бил рицар завърнал се от кръстоносен поход, заварил жена си съблазнена от кралицата на вампирите (все пак нали вампирите са лесбийки). Естествено пристигайки в съответното село, те срещат група убийствено красиви момичета. Другото е история.

Съмнявам се, че някой е издавал този филм у нас, затова пък лесно можете да го намерите в българските торент тракъри.

А да, пазете се от гей върколаци. 🙂 🙂 :).

This entry was posted in Филми and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.